Pirjana riža
Jedan od brzih priloga je upravo riža 🍚 kada vam ponestane ideje za prilog, a želite nešto brzo i jednostavno od priloga riža je idealan prilog uz slasno pečenje. Naziv pirjana riža 🍚 ili kako većina od nas zna reći dinstana riža 🍚 idealan je prilog uz krmendale. Jednostavna je lagana i gotova je za čas. Vrlo je važno bitan omjer riže i vode. Po normativu ide jedna žlica riže po osobi. Ovako ju ja radim, jer bude dosta sočna. Recept slijedi ispod teksta.
Potrebno:
📌 5 jušnih žlica riže
📌 1 mrkva
📌 1 glavica luka
📌 Ulje
📌 Začini sol, papar, vegeta i začinsko bilje na dalmatinski
📌 200 ml vode
Priprema:
1. Na malo ulja pržite sitno sjeckani luk i naribanu mrkvu. Dodajte malo soli. Kada povrće omekša dodajte rižu.
2. Pirjajte i mješajte te podljevajte malo po malo sa vodom.
3. Začinite po ukusu.
4. Pred kraj dodajte začine ja koristim mješavinu dalmatinskog zalinsksog bilja.
5. Rižu pirjajte 20 minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodajte slatku začinsku mljevenu papriku. Riža je gotova kada postane mekana.
6. Podlužite uz neko fino pečenje i salatu po želji.
Dobar tek 😀
Recept pogledajte u slikama 👍✅
Primjedbe
Objavi komentar