Francuska salata kraljica blagdanskog stola


Kakav bi to Božićni blagdani bili bez francuske salate naše kraljice blagdanskog stola. Svi ju pripremamo i za Božićne blagdane, ali i za Uskrs. Najbolje ide uz pećenicu u prosincu, ali dobro prija i za Uskrs uz kuhanu šunku.
Svi imamo svoj način kako je radimo. Netko radi francusku salatu s kuhanim jajima drugi dodaju jabuku. Zato na društvenim mrežama možemo često vidjeti pitanje " Stavljate li u francusku salatu jabuku? Što se mene tiče ja jabuku ne stavljam. Francusku salatu radim s mrkvom, graškom, krumpirom i kiselim krastavcima, majonezom i stavim jedno kiselo vrhnje jer bude kremasta. Naravno vi ne morate jer svatko ju radi na svoj način. Slobodno ispod ovog posta možete napisati vaš recept kako ju vi radite. Svako iskustvo dobro dođe.


Potrebno:

500 g graška smrznutog
500 g mrkve 
500 g krumpira
1 teglica kiselih krastavaca
400 g majoneze
1 kiselo vrhnje
Soli po želji

Priprema:

1. Grašak skuhati, mrkvu i krumpir narezati na kockice dati kuhati. Kuhati dok povrće ne omekša.

2. Kada je povrće kuhano ocijediti ga 

3. Za to vrijeme narezati kisele krastavce na kockice. Sravite u zdjelu s ostalim povrćem.

4. Dodajte majonezu i kiselo vrhnje te posolite po želji.

Dobar tek 😀

Primjedbe

Popularni postovi