Krem juha od mrkve
Krem juhe idealne su u ovim zimskim mjesecima. Dosta su kalorične a daju posebnu aromu kada je vani hladno. Pozitivna strana je ta da krem juhe možete raditi od bilo kojeg povrća mrkve, celera, peršina, brokule, cvjetače i drugih sezonskih povrća. Za dodatak krem juhe potrebno vam je Dukat Brzo & Fino vrhnje za kuhanje. Kod nas doma dosta se jedu krem juhe moji klinci naprosto obožavaju krem juhe.
Za ovu idealnu juhu potrebno vam je par povrća. Meni je u hladnjaku ostalo višak povrća pa sam iskoristila za ovu ukusnu krem juhu.
Potrebno:
📌 3 mrkve veće
📌 1 krumpir
📌 20 Dag celera
📌 200 g Brzo & Fino vrhnje za kuhanje
📌 Sol,papar
Priprema:
1. Mrkvu,celer i krumpir ogulite očistite i operite.
2. Povrće narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi.
3. Kada je povrće kuhano. Blendajte ga sa štapnim mikserom. Vodu u kojoj se kuhalo povrće ne bacajte nego nalite u povrće koje ste blendali.
4. Kuhajte još par minuta dodajte vrhnje za kuhanje i začinite po želji. Juha je gotova kada se počinje zgušnjavati.
Dobar tek 😀
Primjedbe
Objavi komentar