Jednostavan rižoto


Rižoto jedan od jela koje svi rado pripremamo u svojoj kuhinji. Vrlo je praktičan za napraviti, ali svima vama zadaje glavobolje ako ne bude sočan. Kako napraviti sočan rižoto a da punina okusa bude odlična. Ovo je vrlo jednostavno jelo ali ako se potrudimo može biti vrlo ukusno. Danas sam se baš oko rižota potrudila te je ispao sočan onako kako zaista treba biti. Kada kuhate rižoto onda dajte mu više vremena budite pored peći jer doljevanje temeljca vrlo je važan proces. I da ovaj rižoto se pojeo u trenu čak nam nije ostalo ni za večeru.


Potrebno:

📌 500 g svinjskog buta
📌 1 luk
📌 200 ml temeljca
📌 Začini Vegeta sol papar i bosiljak, i crvena slatka mljevena paprika 
📌 200 g riže

Priprema:

1. Na ulju pržite sitno nasjeckani luk.

2. Za to vrijeme narežite svinjski but na kockice. Dodajte u tavu sa prženim lukom i neka se dinsta dok meso ne bude termički obrađeno.

3. Kada je meso gotovo dodajte rižu i polako mješajte. Neka riža i meso bude prekriveno temeljcem. Svakih 5 minuta mješajte. Temeljac će ispariti a riža će postati mekana.

4. Dodajte začine ja sam dodala sol papar i vegetu pred kraj kuhanja dodala sam bosiljak. Vi ne morate ali kod nas doma mi volimo da u hrani imamo začinsko bilje.

5. Rižoto kuhajte na laganoj vatri još par minuta. Kada je rižoto gotov poslužite ga uz salatu po želji. Mi uvijek uz rižoto jedemo ciklus.

Recept u slikama
Dobar tek 😀


Primjedbe

Popularni postovi