Pileća prsa na lovački
Kada više nemate inspiraciju za kuhanje i zaista ne znate što skuhati. A u hladnjaku imate pileća prsa i sve sastojke koje vam je potrebno za ovo brzo jelo. Ovo jelo sam prvi puta radila a recept sam pronašla na internetu. Recept me očarao zato što sam sve sastojke imala doma. Što se tiče gljiva 🍄 ako imate varganje mogu ići i oni jer su meni puno bolji sa varganjima nego sa šampinjonima. Možete koristiti gljive koje već imate doma. Osim što je ovo jelo brzo i fino meni se posebno svidjelo jer sve kuhate u jednoj tavi. Za ovo jelo vam je potrebno samo 35 minuta. Što se tiče piletine ja sam imala pileća prsa a vi možete iskoristiti bilo koje meso što se tiče piletine. Za prilog pripremila sam njoke a vi možete pripremiti rižu, pire krumpir kako god vi želite. I uz to ide fina salata 🥗 s krastavcima s vrhnjem.
POTREBNO:
- 1,5 pileća prsa (bez kosti)
- 500 g šampinjona
- 1 veći luk
- 100 ml bijelog vina
- prstohvat peršinovog lista
- 800 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica senfa
- 100 vode
- sol, papar
PRIPREMA:
1. Pileće bijelo meso izrezati na tanje odreske, začiniti ih solju i paprom pa popržiti na naglo na tavici na malo ulja. Meso izvaditi na stranu.
2. Na istom ulju u istoj tavi pržiti sitno sjeckan luk pa kada luk povene dodati šampinjone izrezane na komadiće. Promiješati i pustiti da gljive pustu svoju tekućinu.
3. Začiniti jelo solju i paprom, dodati prstohvat usitnjenog peršinovog lista, temeljac pa pustiti da prokuha.
4. Tada u umak vratiti meso pa poklopljeno pirjati još 15 minuta.
5. Tada umak zgusnuti mješavinom brašna, kiselog vrhnja, senfa i vode. Pustiti da prokuha koju minuta i poslužiti uz prilog po želji.
Dobar tek.
Primjedbe
Objavi komentar