Krema juha od brokule
Krema juhe odlično su jelo u ljetnim mjesecima. Ono što je prednost krem juha da su dosta zasitne. Krem juha od brokule – jednostavna, zdrava, baršunaste teksture, ma upravo savršena juha za svako doba godine, a pogotovo u ljetnim mjesecima. Nakon ovakve konkretne juhice, za glavno jelo možete pripremiti i nešto laganije, jer krem juha od brokule i krumpira baš je fino zasitna, naročito ako je poslužite uz hrskave krutone od kruha koje možete i sami pripremiti doma, te na taj način pametno utrošiti ostatke starog kruha.
Moji klinci obožavaju krem juhu od brokule ili bilo koju drugu juhu samo neka je krem.
U nastavku s vama dijelim recept. Dobar tek 😀💐
Potrebno:
- manja glavica brokule
- 1 luk
- 2 mala krumpira
- 3 žlice brašna
- 1 dl maslinovog ulja
- sol, papar, prstohvat svježe sjeckanog vlasca i na vrh noža češnjaka u prahu
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1,5 l vode
Priprema:
- Sitno sjeckan luk pržiti na maslinovom ulju. Kada luk omekša, dodati brašno, promiješati te postepeno zaliti vodom uz miješanje pjenjačom kako bi razbili sve grudice. Dodati u posudu oprane cvjetove brokule i krumpir izrezan na kockice, vlasac iostale začine.
- Kuhati sve skupa na laganoj vatri u polupokrivenoj posudi kako vam juha ne bi iskipjela cca 20-30 min. Povremeno promiješati. Kada povrće omekša, sve skupa propasirati štapnim mikserom, dodati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te kratko prokuhati. Po potrebi dosoliti ili popraviti okus paprom.
- Poslužiti juhu uz pržene kockice kruha ili okruglice za juhu.
- Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar