Carsko meso u umaku od meda


Carsko meso jedna je od jeftinijih namernica što se tiče mesa. Mnogi ih koriste za roštilj ona može postati ukusna delicija, ako se priprema na pravilan način. Osim što je fin za ručak ili večeru nego se poprilično jednostavno priprema.

Potrebno:

📌 8 komada carskog mesa
📌 2 žlice meda
📌 2 češnja češnjaka
📌 Sol, papar
📌 250 ml vode
📌 1 kg krumpira

Priprema: 

  1. Meso malo utanjiti batom pa zarezati sa strane kožice na dva-tri mjesta. Tako ćete spriječiti da se meso izobliči prilikom prženja u tavi. Meso posoliti i popapriti sa svih strana.
  2. U većoj tavici ma malo ulja pržiti meso sa jedne i sa druge strane dok ne postane lijepo zapečeno, cca 15 minuta. Tada dodati češnjak narezan na ploškice ili čili, pa uz miješanje pržiti još koju minutu. 
  3. Dodati med, promiješati dobro i pustiti da prokrčka sve zajedno sa mesom. Tada uliti vodu, dobro izmiješati sve pa pirjati sve još 10-tak minuta. Meso poslužiti preliveno umakom uz prilog.
  4. Krumpir ogulite i narežite na ploškice stavite u tavu ulje i dinstajte krumpir poslite popaprite i dodajte začinsku slatku crvenu papriku.
  5. Krumpir je gotov kada postane mekan. Ovakav prilog radim često uz carsko meso. Poslužite salatu po želji.
  6. Dobar tek 😀


Primjedbe

Popularni postovi