Valjušci s kiselim kupusom
Kada izgubite svaku ideju sa kuhanjem i zaista ne znate više što skuhati. Donosim vam ideju valjušci s kiselim kupusom. Kiseli kupus je veoma zdrava nemernica. Najviše ga koristimo zimi sa valjušci s kiselim kupusom, knedličkama s kupusom, grah sa kupusom ili ga jedemo sami. Odličan je antibiotik protiv gripa i prehlada. A mnoga istraživanja pokazala su se da je kiseli kupus odličan za gubitak tjelesne težine.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci.
Potrebno:
📌 1 kg krumpira
📌 200 g glatkog brašna
📌 1 mala žličica maslaca
📌 1 jaje
📌 100 g slanine ili suhomesnatih proizvoda ( pršut, kuhana šunka ili kobasice)
📌 500 g kiselog kupusa
📌 Sol i papar
Priprema:
1. Krumpir operite pa ga skuhajte u ljusci. Ogulite ga i usitnite (kao za pire krumpir), ostavite da se ohladi.
2. U krumpir dodajte maslac, jaje, brašno i malo soli, umijesite tijesto. Podijelite tijesto na više komada, pobrašnite dasku i svaki komad razvaljajte u valjak. Nožem režite komadiće pa ih rukom oblikujte u valjuške.
3. Valjuške kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 min., dok ne isplivaju na površinu. Pažljivo ih ocijedite.
4. U tavi popržite slaninu koju ste narezali na trakice, dodajte narezani kiseli kupus i pirjajte 5 min. Posolite i popaprite po potrebi.
5. Kiseli kupus s prženom slaninom prelijte preko valjušaka, začinite poslužite u slast.
3. Valjuške kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 min., dok ne isplivaju na površinu. Pažljivo ih ocijedite.
4. U tavi popržite slaninu koju ste narezali na trakice, dodajte narezani kiseli kupus i pirjajte 5 min. Posolite i popaprite po potrebi.
5. Kiseli kupus s prženom slaninom prelijte preko valjušaka, začinite poslužite u slast.
Dobar tek 😀
Primjedbe
Objavi komentar