Police od krumpira
Pole ili police poznate su diljem naše zemlje, a izvorno potječu iz Like, gdje se pripremaju od nenadmašnog - ličkog krumpira. Mnogi će se složiti da su jednostavne zapečene polovice krumpira, odnosno, pole - najukusnije jelo koje se može pripremiti od ovog škrobnog povrća.
Svejedno, na njega često zaboravljamo, a razlog tome je vjerojatno skeptičnost prema kvaliteti krumpira budući da se oni za ovo jelo - ne gule. No, htjeli bismo vas potaknuti da se domognetekvalitetnog domaćeg krumpira, idealno – ličkog, i podsjetite na neodoljiv miris i okus pola, od milja zvanih polica.
Kako napraviti police od krumpira?
Potrebno vam je svega nekoliko minuta da operete krumpir, narežete ga na pola i začinite. Pečenje će vam odužeti manje od sat vremena da bi na kraju uživali u savršenom krumpiru iz pećnice. Hrskav izvana, a kremasto pečen iznutra, ovakav krumpir poslužite vruć uz jednostavan dodatak kao što je maslac, a sjajni dodaci su još i pečena paprika, ajvar, kiselo zelje i kobasice.
Potrebno:
📌 10 komada krumpira
📌 Malo maslaca
📌 Slanina
📌 Sol
📌 Crvena mljevena slatka paprika
Priprema:
1. Krumpir dobro operite i narežite na pola.
2. Premažite jednu polovicu s maslacem ja sam na police stavila maslac tako da se tijekom pečenja maslac rastopi. Posolite svaku polovicu krumpira.
3. Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
4. Za to vrijeme narežite slaninu. Idealno bi bilo ako imate domaću.
5. Zadnjih 10 minuta pečenja izvadite police stavite na njih slaninu i pecite dok slanina ne postane hrskava.
6. Servirajte vruće. Dobar tek 😀
Recept pogledajte u slikama 😀
Primjedbe
Objavi komentar