Oslić sa blitvom i krumpirom
Kod nas se riba pravi svaki tjedan većinom je to sa blitvom i krumpirom ili krumpir salatom. Kod nas je uvrštena u tjedni jelovnik petkom. Posebice ju pravim za klince jer u sebi sadrži Omega 3 masne kiseline koja je dobra za zdravlje kostiju. Nekada sam ribu jela samo dva puta godišnje, ali otkako sam saznala koliko je zdrava jedem ju svaki tjedan.
Potrebno:
📌 1 kg krumpira
📌 1 vezica blitve
📌 2 režnja češnjaka
📌 Ocat
📌 Maslinovo ulje
📌 Sol i papar
📌 400 g panirani riblji oslić
Priprema:
1. Krumpir 🥔 ogulite i narežite na kockice skuhajte ga.
2. Kada je krumpir kuhan ostavite da se ohladi za to vrijeme u kipuću vodu samo pofurite blitvu kuhajte ju nekih cca 5 minuta.
3. Zatim pomješajte krumpir blitvu koji ste narezali na trakice. Dodajte sol, papar naribani češnjaka i polite octom.
4. Za to vrijeme na maslinovom ulju kada se zagrije pržite panirani oslić s jedne i druge strane.
5. Poslužite uz bijelo 🍷
Narodna izreka kaže riba tri puta pliva u moru u ulju i u vinu.
U slast 😀 Dobar tek 😀
Primjedbe
Objavi komentar