Mahune varivo
Jednostavno za pripremu, ovo varivo spremit ćete brzinski, a na isti će takav način i nestati. Posebno zbog dodatka vrhnja koje daje na gustoći i onom posebnom okusu kojeg se sjećamo iz djetinjstva, izmamit će osmijeh na lice svakome tko ga proba. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i na stol stiže bogato, toplo varivo od mahuna.
Potrebno:
Potrebno:
📌 500 g mahuna
📌 1 crveni luk
📌 2 mrkve
📌 2 krumpira
📌 100 g celera
📌 3 žlice sjeckanog peršina
📌 2 žličice slatke crvene mljevene paprike
📌 1 podravkin temeljac za juhe i variva
📌 Sol, papar
Priprema:
1. Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk.
2. Kada je omekšao, dodajte mahune i sjeckanu mrkvu i krumpir i celer.
3. Dodajte temeljac ili vodu pa kuhajte dok povrće ne omekša.
4. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom.
5. Kada je povrće kuhano umiješajte kiselo vrhnje i dvije žlice octa. ( To dodajte po želji)
5. Kada je povrće kuhano umiješajte kiselo vrhnje i dvije žlice octa. ( To dodajte po želji)
6. Dobro promiješajte, pospite peršinom i maknite s vatre.
Dobar Tek 😀
Primjedbe
Objavi komentar