Krpice sa zeljem


Krpice sa zeljem ili flekice s kupusom - kako god zoveš ovo jelo sigurni smo da si ga u djetinjstvu jela češće nego što ga jedeš danas.

 Jednostavno, brzo i cjenovno pristupačno, krpice sa zeljem su jelo u kojem gotovo svako uživa. Odlično je samo po sebi, ali i kao prilog uz hrskavu pohanu šniclu.  Pripremi ga baš kako su ga pripremale naše bake i nastavi tradiciju u svojoj obitelji! Ako nemaš vremena pripremati domaće krpice, jednostavno ih zamijeni kupovnima i jelo postaje još jednostavnije. 

Ovaj put sam radila sa domaćom tjesteninom i ono što mogu reći da je puno bolje nego sa kupovnom tjesteninom. No ako si u žurbi možeš ovo jelo pripremiti i sa kupovnom tjesteninom.



Potrebno: 

Sastojci za krpice:

📌 300 g glatkog brašna
📌 1 jaje
📌 Prstohvat soli
📌 Voda

Sastojci za zelje:

📌 1 manja glavica mladog kupusa
📌 1 velika glavica luka
📌 2 -3 žlice svinjske masti ili ulja
📌 1 manja žličica šećera
📌 Sol i papar 

Priprema: 

1. U brašno dodaj malo soli, promiješaj pa dodaj jaje i malo vode.

2. Umijesi tijesto. Pokrij ga i neka malo odstoji.

3. Tijesto tanko razvaljaj i izreži na manje kvadratiće, krpice. Kratko ih kuhaj u slanoj vodi i ocijedi.

4. Na masnoći poprži nasjeckan luk da lagano požuti zatim dodaj šećera i pusti neka se karmelizira.

5. Umiješaj naribano ili na kockice narezano zelje.

6. Posoli i popapri po ukusu pa pirjaj na laganoj vatri uz podlijevanje vodom po potrebi. Nakon 20 do 30 minuta probaj je li zelje kuhano; ako nije, ostavi pirjati dok ne postane mekano.

7. 
Dodaj kupusu skuhane krpice, sve promiješaj i po želji još popapri.

Dobar Tek 😀

Primjedbe

Popularni postovi