Krpice sa zeljem
Krpice sa zeljem ili flekice s kupusom - kako god zoveš ovo jelo sigurni smo da si ga u djetinjstvu jela češće nego što ga jedeš danas.
Jednostavno, brzo i cjenovno pristupačno, krpice sa zeljem su jelo u kojem gotovo svako uživa. Odlično je samo po sebi, ali i kao prilog uz hrskavu pohanu šniclu. Pripremi ga baš kako su ga pripremale naše bake i nastavi tradiciju u svojoj obitelji! Ako nemaš vremena pripremati domaće krpice, jednostavno ih zamijeni kupovnima i jelo postaje još jednostavnije.
Ovaj put sam radila sa domaćom tjesteninom i ono što mogu reći da je puno bolje nego sa kupovnom tjesteninom. No ako si u žurbi možeš ovo jelo pripremiti i sa kupovnom tjesteninom.
Ovaj put sam radila sa domaćom tjesteninom i ono što mogu reći da je puno bolje nego sa kupovnom tjesteninom. No ako si u žurbi možeš ovo jelo pripremiti i sa kupovnom tjesteninom.
Sastojci za krpice:
📌 300 g glatkog brašna
📌 1 jaje
📌 Prstohvat soli
📌 Voda
Sastojci za zelje:
📌 1 manja glavica mladog kupusa
📌 1 velika glavica luka
📌 2 -3 žlice svinjske masti ili ulja
📌 1 manja žličica šećera
📌 Sol i papar
Priprema:
1. U brašno dodaj malo soli, promiješaj pa dodaj jaje i malo vode.
2. Umijesi tijesto. Pokrij ga i neka malo odstoji.
3. Tijesto tanko razvaljaj i izreži na manje kvadratiće, krpice. Kratko ih kuhaj u slanoj vodi i ocijedi.
4. Na masnoći poprži nasjeckan luk da lagano požuti zatim dodaj šećera i pusti neka se karmelizira.
2. Umijesi tijesto. Pokrij ga i neka malo odstoji.
3. Tijesto tanko razvaljaj i izreži na manje kvadratiće, krpice. Kratko ih kuhaj u slanoj vodi i ocijedi.
4. Na masnoći poprži nasjeckan luk da lagano požuti zatim dodaj šećera i pusti neka se karmelizira.
5. Umiješaj naribano ili na kockice narezano zelje.
6. Posoli i popapri po ukusu pa pirjaj na laganoj vatri uz podlijevanje vodom po potrebi. Nakon 20 do 30 minuta probaj je li zelje kuhano; ako nije, ostavi pirjati dok ne postane mekano.
7.
Dodaj kupusu skuhane krpice, sve promiješaj i po želji još popapri.
Dobar Tek 😀
Dobar Tek 😀
Primjedbe
Objavi komentar