Brza tjestenina s gljivama za ukusan kraj dana
U ovo prohladno vrijeme najbolje prijaju slasna jela puna okusa, poput ove tjestenine s vrganjima i kobasicama koja grije dušu. Za pripremu ovog jela potrebno je samo 20-ak minuta pa ga nije problem napraviti niti nakon dolaska kući s posla. A odlično je rješenje i kad ti dolaze nenadani gosti jer je jelo brzo gotovo, a toliko je bogato okusima da djeluje kao da se puno dulje radilo na njemu.
Potrebno:
📌 500 g svježih šampinjona
📌 3 žlice maslinovog ulja
📌 Panceta ili 4 veće kobasice
📌 400 grama širokih valovitih rezanja
📌 4 češnja češnjaka sitno nasjeckana
📌 125 ml bijelog vina
📌 1 kiselo vrhnje
📌 Sol, papar
📌 Šaka grubo sjeckanog peršina
Priprema:
1. Zagrij ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Meso kobasica izvadi iz ovojnice i prži 5-8 minuta. Veće komade mesa razdvoji kuhačom dok lagano ne posmeđi. Mesu češnjak te prži minute prije dodavanja vina.
2. Nareži šampinjoni. Nakon što dodaš vino. Ubaci u tavu i mješaj dok ne puste svoju tekućinu.
3. Skuhaj tjesteninu prema uputama.
4. Tjesteninu hvataljkama direktno iz posude u kojoj se kuhala prebaci u tavu s umakom, dodaj vode od kuhanja tjestenine prema potrebi. Neka se sve zajedno krčka oko 3 minute. Te na kraju dodaj peršin promješaj i posluži toplo.
Dobar tek 😀
Primjedbe
Objavi komentar