Bolonesge umak i špageti 🍝
Jedan od najpopularnijih jela koje se kod nas kuha je bolonesge umak i špageti 🍝. Kod nas se dosta jede mljeveno meso tako da bolonjez umak i špageti 🍝 pravim jednom tjedno. Prije sam ga radila s tekućom rajčicom i nije bio baš ukusan. Sve dok nisam počela prakticirati tekući umak za bolonesge koje možete kupiti u Konzumu. Kada radim bolonesge umak radim ga po ovom receptu. Ako vi imate neki svoj recept slobodno pišite. 😀
Potrebno:
📌 500 g miješanog mljevenog mesa
📌 1 glavica crvenog luka
📌 400 g umak za bolonesge
📌 Maslinovo ulje
📌 Sol, papar, bosiljak
📌 200 g špageti
Priprema:
1. Na malo maslinovog ulja pržiti sitno sjeckani crveni luk. Kada luk postane staklast dodati mljeveno meso i pirjati dok meso ne porumeni.
2. Kada meso promjeni boju dodati začine sol, papar, bosiljak z to vrijeme uliti umak za bolonesge. I još uvijek pirjati par minuta.
3. Za to vrijeme skuhati šapgete u pola litre kipuće vode stavi ulje i sol i dodaj špagete kada voda počne kuhati. Špagete su gotove nakon 5 minuta.
4. Špagete ocjedi dodaj malo ulja. Bolonesge umak i špagete podlužite uz finu salatu. Ovaj put sam odabrala kupus salatu.
Dobar tek 😀
Primjedbe
Objavi komentar