Zapečena piletina s 4 vrste sira
Kada ipak ne znaš što kuhati,a izgubila si svaku ideju za kuhanjem. Evo jednog jednostavnog, a brzog recepta. Ovaj recept pronašla sam na internetu. Možeš ga napraviti za ručak ili večeru, a tako je jednostavan. Malo rezanja. Sve što ti je potrebno malo bijelog mesa od piletine, šampinjoni mješavina za fant s četiri vrste sira. Sve te dodatke jelima možeš potražiti u Konzumu. I napraviti fini objed uz ovo mesni jelo odlično paše kao prilog kuhana riža.
Potrebno:
📌 400 g bijelog pilećeg mesa
📌 200 g šampinjona
📌 250 ml vrhnje za kuhanje
📌 100 ml vode
📌 1 fant za piletinu s 4 vrste sira
Priprema:
1. Meso narezati na tanje odreske.
2. Šampinjoni narezati na ploške.
3. Sadržaj vrećice Fanta razmutiti pjenjačom sa vrhnjem za kuhanje i vodom.
4. U posudu za pečenje na dno složiti meso, preko mesa rasporediti gljive, pa sve zaliti pripremljenom fant mješavinom.
5. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
6. Jelo poslužiti uz prilog po želji.
Najbolje ide uz pirjanu rižu.
Dobar tek 😀
Recept pogledajte u slikama 😀
Primjedbe
Objavi komentar