Štrudla sa sirom
Kada jednostavno izgubiš ideju za kuhanjem. A za ručak želiš napraviti nešto bez mesa, a da je ipak jednostavno, a brzo. Donosim ti recept koji ćete riješiti dileme što skuhati. Ako želiš napraviti pravi burek sa sirom potrebno je da su upustiš u izvlačenje tjesta. Pošto nisam imala vremena za izvlačenje tjesta napravila sam slanu štrudlu sa sirom. Za koju mi je bilo potrebno par sastojaka. Pravu bosansku pitu treba znati napraviti i zaista najbolji je burek sa sirom onaj iz Bosne. Zato ako vas put odvede u Sarajevo iskoristite priliku i probajte pravi burek sa sirom.
Za ostale sastojke koje sam koristila pogledajte dolje ispod teksta. Koristila sam okrugli kalup jer je puno bolje nego lim za pečenje. Kore sam kupila u trgovini tako ako budete imali viška vremena kore je najbolje da napravite sami.
📌 500 g svježi posni sir
📌 300 g domaće kiselo vrhnje za svježi sir
📌 2 jaja
📌 500 g listovi za pite i savijače
📌 Ulje za premazivanje
📌 Sol
Priprema:
1. Tepsiju namastite s uljem.
2. Za to vrijeme napravite nadjev u posudu stavite svježi sir, domaće kiselo vrhnje za svježi sir, jaja i sol sve to promiješajte.
3. Listove namastite uljem stavite nadjev i zarolajte.
4. Zagrijajte pećnicu na 180 stupnjeva kada se pećnica ugrije stavite peći slanu štrudla.
5. Pecite oko 30 minuta dok štrudla ne porumeni.
6. Narežite ju i poslužite uz jogurt ili neku salatu po želji.
Dobar Tek 😀
Recept pogledajte u slikama 😀
Primjedbe
Objavi komentar