Meksičke tortilje


Meksička kuhinja jedna mi je od najdražih kuhinja jer se sastoji od povrća i mesa. Kod nas se dosta jedu tortilje i volimo ih na svakakve naćine. Isprobala sam razne tortilje, ali ove su mi se nekako pokazale najbolje. Isprobala sam u tortilje staviti crveni i bijeli grah, ali meni se osobno nije dopalo no vama će se možda svidjeti. Tortilje radim na ovaj način, a vi možete raditi na drugačiji način. Koristite povrće koje volite. 


Potrebno: 

📌 500 grama prećeg mljevenog mesa.
📌 1 crvena svježa paprika.
📌 1 žuta svježa paprika.
📌 1 crvena svježa paprika.
📌 1 glavica crvenog luka
📌 340 grama kukuruz 🌽 šećerac
📌 Gotovi umak za mljeveno a vi možete koristiti i tekuću rajčicu.
📌 1 temeljac
📌 Sol,papar i chili.
📌 1 paket gotovih tortilja.

Priprema:

1. Na ulju pržiti sitno nasjeckani luk. Kada ruke postane staklast dodati mljeveno meso.

2. Kada je mljeveno meso gotovo dodati tekuću rajčicu ili gotovo umak za mljeveno meso.

3. Za to vrijeme na kockice narezati crveni, žutu i zelenu papriku te dodatni u mljeveno meso. Pustiti da se krčka. Ovo sam radila u wok tavi tako da je puno ukusnije.

4. Za to vrijeme dodajte kukuruz šećerac  i jedan temeljac te prpmješajte i pustite da se lagano krčka dodajte sol i papar.

5. Tortilje možete i zapeći no ja sam ih poslužila ovako ne zapećene meni su puno bolje.

6. Kod posluživanja na tortilje dodajte tartar umak mesni nadjev te zarolajte.

Dobar tek 😀

Primjedbe

Popularni postovi