Kupus varivo
Ova vrsta variva svima nam je poznata. Na internetu postoje hrpa recepata. Neki ga nazivaju kupus od paradajza dok drugi ga nazivaju slatki kupus. Ovaj put kuhala sam po tradiciji te napravila kupus varivo onakav kakve su nam radile naše majke i bake.
Potrebno:
📌 1 glavica svježeg kupusa
📌 1 crveni luk
📌 2 češnja češnjaka
📌 200 ml tekuće rajčice
📌 2 lovorova lista
📌 2 žličice slatke crvene mljevene paprike
📌 1 žlica šećera
📌 Sol, papar
📌 Voda
Priprema:
1. Kupus nasjeckati na rezance. Ubaciti ga u vruću vodu koju ste prethodno posolili.
2. Za to vrijeme na tavi pirjati luk. Dodati šećer i pustiti da se karmelizira.
3. Dodaj češnjak i ocjeđeni kupus i pusti da se pirja nekoliko minuta , a zatim dodajte tekuću rajčicu.
4. Dodaj lovorov list , sol i papar.
5. Kuhaj pola sata dodajući vodu, ako je to potrebno.
6. Po želji u kupus dodaj suhog mesa. Ili na gril tavi ispeci kobasice.
Dobar Tek! 😀
Primjedbe
Objavi komentar