Krem juha od celera
Od Božićnih i Novogodišnjih blagdana oporavi se uz juhu od celera.
Nakon Božićnih i Novogodišnjih blagdana nakon prejedanja i gomilu hrane najbolje pašu lagani obroci. Iako nisam ljubitelj krem juha ova juha od celera i krumpira me oduševila. Preporučujem ju svima. Sada ću je češće praviti.
Navedene količine su za četiri osobe, a njena priprema je gotova za samo 35 minuta. Ono što je dobra vijest nakon blagdanskog prejedanja porcija ove juhe ima samo 168 kalorija.
Potrebno:
📌 1 žlica maslinovog ulja
📌 1 manji crveni luk nasjeckan
📌 225 g korjena celera nasjeckanog na kockice
📌 1 češanj češnjak sitno nasjeckani
📌 225 g krumpira narezanog na kockice
📌 2 šalice pilećeg ili povratnog temeljca.
📌 Sol, papar
📌 1/3 šalice punomasnog mlijeka
📌 1/4 šalice vrhnja za kuhanje
📌 Za ukras možete koristiti listić peršina ili nasjeckana stabljika celera.
Priprema:
1. U veliku posudu dodajte maslinovo ulje, popržite luk dodajte celer češnjak i krumpire i sve skupa pirjajte 10 minuta uz povremeno miješanje.
2. Dodajte temeljac posolite i popaprite. Pustite da sve skupa krčka oko 20 minuta. Odnosno dok krumpir i celer ne omekšaju.
3. Prebacite sve u blender, i blendajte dok ne dobijete jednoličnu glatku tekućinu.
4. Vratite juhu u posudu dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje pustite da krčka na laganoj vatri.
5. Juhu poslužiti s dodacima po želji kao što su peršinov list, ili sitno nasjeckani stabljike celera.
Dobar tek 😀
Recept pogledajte u slikama 😀
Primjedbe
Objavi komentar