Jetrica na drugačiji način
Ako baš nisi ljubitelj jetrica i ne voliš ih pripremiti na klasičan način kao što su to radile vaše mame i bake. Donosim ti recept koji će te oduševiti i primjeniti tvoj način prema razmišljanju o jetricama. Ovaj recept sam pokupila od moje svekrve koja me je upravo na ovaj način uvjerila da jetrica mogu biti vrlo ukusna, a jednostavna. Za ovaj recept potrebni su ti tri sastojka jetrica, češnjak i peršinov list.
Potrebno:
📌 500 kg svježih jetrica mogu biti od odbojka ili pileće.
📌 100 g brašna
📌 Vezica peršinovog lista
📌 5 režnja češnjaka
📌 Sol
📌 Suncokretovo ulje ili domaća mast
Priprema:
1. Jetrica izrezati na tanje odreske posoliti ih i staviti u brašno.
2. Pržiti ih u tavi na suncokretovom ulju ili svinjskoj masti.
3. U sjeckalicu ubaciti češnjak i peršin i isjeckani.
4. U tavu vratiti jetrica posipati ih sa češnjakom i peršinovim listom.
5. Uz jetrica poslužite kao prilog tenfani krumpir.
Dobar tek 😀
Primjedbe
Objavi komentar