Pileći medaljoni i krumpir salata
Za današnji ručak odlučila sam se za nešto brzo i lagano. Kod nas u kući se često pravi krumpir salata 🥗. Mogu reći da krumpir salata ide u mnoge vrste mesa kao što je riba ili faširanci. Da li kada pravite krumpir salatu bude vam suha. Godinama sam je tako pravila da je bila jako suha jer ulje jako puno popije. U krumpir salatu volim da je šarena. Zato volim dati unutra jako puno povrća. Kako bi vam krumpir salata bila sočna potrebno je da napravite temeljac te ju zalijte. Vjerujem da nakon krumpir salate kada ju budete radili po ovome receptu ćete je raditi svaki puta. Uz krumpir salatu pripremila sam pileće medaljone.
Potrebno:
📌 8 krumpira
📌 1 paprika crvena
📌 1 luk ljubičasti
📌 Crveni luk
📌 2 jaja
📌 Bučino i suncokretovo ulje
📌 200 ml temeljca
📌 Sol,papar
📌 500 grama pilećih medaljona
Priprema:
1.Skuhajte krumpir s korom u vodi. Nakon što je krumpir kuhan. To će te najbolje znati kada je kuhan ako probate vilicom ili kada vidite da je kora od krumpira počela popucala tada je kuhan. Procjedite vodu i ostavite da se krumpir ohladi.
2. Narežite povrće luk crveni i ljubičasti, paprika i krumpir narežite na ploške.
3. Skuhajte jaje te dodajte 200 ml temeljca.
4. Promješajte krumpir, luk, crvenu papriku i jaje dodajte 200 ml temeljca, sol,papar i bučino ulje.
5. U zagrijanom ulju isperite pileće medaljone.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar