Najbolji način pripreme prokulice
Ako niste ljubitelj prokulica baš kao ni ja možete ih pripremiti na vrlo jednostavan način sa češnjakom, soli, biberom pancetom ili pršutom. Kada ih budete na ovakav način pripremali ovaj prilog jednostavno ćete zavoliti i pripremati ćete ih sve češće i češće.
Puno su ukusnije ako ih zapečete na tavi. Pečenjem dobivaju poseban okus jer opuštaju prirodan šećer i postaju karmelizirane.
Dovoljno ih je kuhati 5 minuta a više istraživanja je dokazao da se ne smiju duže kuhati od 5 minuta jer postaju gnjecave.
Prokulice se smatraju izuzetno zdravim povrćem. Jer su bogate antioksidantima, ali i proteina i vlaknima. Od vitamina imaju A, B, C, E i K, a od minerala sadrže kalij, mangan, željezo, magnezij, bakar i kalcij. Odlične su kod mršavljenja.
Potrebno:
📌 500 g prokulica
📌 100 g pancete ili pršuta
📌 Maslinovo ulje
📌 2 režnja češnjaka
📌 Sol i papar
Priprema:
1. Prokulice operite i očistite te prerežite na pola i osušite ubrusom.
2. Kuhajte ih 5 minuta. Te procjedite.
3. Za to vrijeme u tavu stavite maslinovo ulje narežite pancetu i pršut.
4. Kada se ulje zagrije dodajte pancetu i pršut i pružite svega par minuta na to dodajte prokulice. Pitajte svega par minuta. Te pri kraj dodajte češnjak.
Dobar Tek!
Recept pogledajte u slikama 😀
Primjedbe
Objavi komentar