Ćufte
Svima nam je vrlo dobar okus ovoga recepta iz djetinjstva. Duboko vjerujem da su ovaj recept radile vaše bake, majke, a možda ste ga jeli u vrtiću ili školskoj kuhinji. Kod nas u čufte vrlo poznate radim ih dosta često jer ga jednostavno moji dečki obožavaju. Donosim vam detaljan opis čufte u sosu koji su idealni za ovo doba godine a odlično ide u pire krumpir.
Potrebno:
📌 500 grama mljevenog mesa.
📌 1 luk
📌 100 g pancete
📌 100 g riže
📌 2 žličice slatke crvene paprike
📌 2 žlice kosanog peršina
📌1/2 žličice sode bikarbone
📌 Vegeta, sol i papar
📌 1 jaje
📌 Pola šalice krušnih mrvica
📌 500 ml tekućeg paradajza rajčice
📌 200-300 ml vode ili temeljca.
Priprema:
1. Na ulju pržiti nasjeckani luk i pancetu.
2. Rižu kratko prokuhati pa ocijediti.
3. U većoj posudi rukom dobro izmiješati meso, jaje, pečeni luk i pancetu, peršin, crvenu papriku i sofu bikarbonu, rižu, vegetu, sol, papar po želji. Na kraju pomalo dodavati mrvice kako masa nebi bila premekana.
4. Raditi male loptice, lagano ih rukom spljoštiti pa pržiti u vrućem ulju s jedne strane nekoliko minuta. A možete na jednostavniji način napraviti male loptice i staviti ih u tekući paradajz.
5. Dodati rajčicu vodu ili temeljac, začiniti sa soli i vegetom, popapriti eventualno dodati malo šećera, ako je rajčica prekisela.
Poklopljenom kuhati uz povremeno doljevanje vode oko 45 minuta dok ćufte ne omekšaju.
6. U međuvremenu napraviti zapršku pomiješati brašno začinsku slatku crvenu papriku pa razmititi s vodom.
7. Pred kraj uliti zapršku i još lagano prokuhati.
Poslužiti uz pire krumpir.
Dobar tek 😀
Recept u slikama.
Primjedbe
Objavi komentar